Potravinové technologie
Technologie studené výroby
Vyvinuli jsme unikátní technologii výroby nealkoholických nápojů, bez nutnosti pasterace. Tato technologie byla realizována výrobou nealkoholického nápoje na bázi stimulantů. Byl postavem provoz o výstavu 24 000 ks/ den (250ml lahvičky- 6m3/den) viz reference. Dále tatotechnologie byla vyzkoušena v provozním měřítku při výrobě iontových a vitamínových nápojů. Tato technologie je vyzkoušena na výrobu "bubble tea" -ochucených nealkoholických nápojů s podílem pevných částí. Toto použití je uníkátní vzhledem k nesnadné pasteraci pevných podílů nápojů. Výroba byla vyzkoušena v provozním měřítku. Laboratorní testy při simulaci umělého stárnutí ukazují stabilitu nápoje po dobu cca 6 měsíců.
Vývoj aromat
Jakou součást aplikace výrobní technologie pro "bubble tea" jsme vyvinuli širokou škálu aromat do těchto nápojů jako sofistikovanou náhradu za nekvalitní surovinu ze zahraničí. (Námi testované vzorky používaných sirupů obsahovaly velmi často mikrobiální kontaminaci.) Naše produkty směle konkurovaly dováženým surovinám nejen senzoricky, ale také ekonomicky- dokázali jsme se dosta výrazně pod nákupní ceny konkurence. Nabídka aromat je v sekci produkty.
Vývoj potravinových doplňků
Zabýváme se vývojem potravinových doplňků dle specifikací investorů. Navrhujeme složení produktů podle požadovaných vlastností výrobku. Vyvíjíme a navrhujeme technologické postupy výroby a také zajišťujeme dodání finální technologie pro samotnou výrobu produktu.
Příklad vyvinutého produktu: Nápoj se stimulačními účinky, monodóza 25ml. Receptura je založena na směsi bylinných extraktů a účinných látek, vyvážená příjemnou chutí.